Rakkautta usean sukupolven ajan

Puhtaan rakkauden yhdistäminen hienoimpiin raaka-aineisiin on osoittautunut onnistuneeksi konseptiksi. Kuten myös itämaisen ohutleivän ja maailmasta löytyvien erilaisten ruokaperinteiden liitto.

Me olemme nyt seitsemännen sukupolven leipureita, jotka vaalivat leipuritaidetta, perinteitä ja sitä vahvaa käsityöosaamista, jota vaaditaan todella hyvän ohutleivän leipomiseen. Tieto ja intohimo periytyvät, ja jokaisessa uudessa sukupolvessa meitä on useita, jotka palavat halusta viedä yritystä eteenpäin. Siltä on vaikea välttyä, kun on kasvanut vastaleivotun leivän tuoksussa ja aina vähän jauhoja nenän päällä. Siksi perheemme kutsuu itseään ylpeänä seitsemännen sukupolven leipureiksi, jotka paistavat perinteikästä itämaista ohutleivän suurella käsityötaidolla, valtavalla tietomäärällä ja korkeilla laatuvaatimuksilla – Liba Bröd!

Idästä länteen

Syyrian Qualamoun-vuorten aurinkoisilta rinteiltä Libanonin rannikkoa myötäilevään pääkaupunkiin Beirutiin, Välimeren metropoliin – ja sitten kauas länsiruotsalaiseen Göteborgiin. LibaBrödin historia ja perintö kattaa useita sukupolvia, mantereita ja ruokaperinteitä.

Liba Brödin perustaja Nasif Fadel tuli Ruotsiin yhdessä vaimonsa kanssa 1989. Rakastuneena ja vastavihittynä hän päätti tehdä sitä mitä hän parhaiten osasi – leipoa ohutleipää.

”Onnistuin perustamaan leipomon Göteborgiin vuonna 1992 lainaamalla vähän rahaa libanonilaiselta perheeltäni ja saamalla arvokasta tukea veljeltäni Salemilta ja vaimoltani Ritalta.

Meidän erityistä ohutleipäämme varten ei ollut koneita, joten istuin öisin veljeni kanssa tehden piirustuksia ja rakennesuunnitelmia samalla kun kokeilimme erilaisia ratkaisuja saadaksemme juuri toivomamme tuloksen.”

– Nasif Fadel, perustaja

Arvokas ystävyys